بانکبانک و بیمه

آخرین وضعیت افزایش سرمایه بانکها

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در خصوص آخرین وضعیت افزایش سرمایه بانکها از محل تجدید ارزیابی دارایی گفت: چطور ممکن است پروژهای که ۴ الی ۶ ماه است انرژی و هزینه صرف آن شده، تجدید ارزیابی دارایی و کارشناسی انجام شده، به این راحتی کنسل شود. چنین شایعاتی واقعاً بی پایه و اساس است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (ARMANEGHTESADI.COM)،بهروز خدا رحمی با اشاره به اینکه تعدادی از بانکها در حال حاضر به طورجدی پیگیر برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها هستند، گفت: واقعیت این است که بانکها با سه مجموعه سازمان بورس، سازمان حسابرسی و بانک مرکزی بهعنوان نهاد ناظر مواجه اند. هر تصمیمی که از جنس افزایش سرمایه و نرخ تسعیر ارز و یا تغییر گزارشی باشد باید هر سه این نهاد را هماهنگ و همراه کنند. این در حالی است که وقتی اتفاق جدیدی رخ میدهد همراه و هماهنگی این سه نهاد ناظر بر عهده خود بانکها است. به این مفهوم که یک کمیته یا کارگروهی وجود ندارد که متشکل از هر سه این نهاد ناظر باشد تا نمایندگان آنها باهم جمع شوند و برای موضوعی تصمیم واحد بگیرند. 

وی ادامه داد: بنابراین وقتی بحث افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها برای بانکها مطرح میشود باید جداگانه با هرکدام از این نهادهای ناظر هماهنگ شوند و نظرها را یکسان کنند. وی این فرآیند را زمانبر دانست و افزود: معمولاً در این دوره، فرصتی پیدا می شود برای دامن زدن به شایعات بی اساس.
 
نتیجه ای واحد و مثبت برای افزایش سرمایه
خدا رحمی تأکید کرد: کلیه اخباری که راجع به افزایش سرمایه بانکها از محل تجدید ارزیابی وجود دارد، در روند خوبی قرار دارد و خبرهای پیرامون آن همه مثبت است. به این مفهوم که تضادها و اختلاف نظرها کم شده و هر سه نهاد در حال رسیدن به یک نتیجه واحد هستند که در آن نتیجه واحد نفع سهامداران بانکها لحاظ شده است. حال در میان این روند مثبت، پیشرفتها و تلاشهایی که بانکها برای انجام افزایش سرمایه در شرایط بهتر انجام می دهند، چنین شایعاتی واقعاً تأسفبرانگیز است.
 
خبرهای خوب درراه است 
خدا رحمی در ادامه به موضوع تعیین تکلیف نرخ تسعیر ارز در بانکها اشاره کرد و با تأکید بر اینکه این موضع نیز در مسیری مثبت و همراه با اخبار خوب برای سهامداران قرار دارد، گفت: سطح تصمیم گیری در حکایت تسعیر ارز و ملاحظات آن از سطح بانک مرکزی هم بالاتر است.
وی با اشاره به گرفتاریهایی که در حوزه ارزی و نوسانات ارزی در ۵ الی ۶ ماهه گذشته رخداده است، گفت: این گرفتاری ها آنقدر به کشور و اقتصاد آسیبزده که به نوعی تصمیم در این رابطه حیثیتی است و کنترل آن باعث شده برخی نهادهای خارج از وزارت اقتصاد هم حساس و وارد میدان شوند.
 
مذاکرات به نفع سهامداران 
وی طولانی شدن تصمیمگیری در خصوص این فرایند را طبیعی دانست و گفت: هدف این است که این تغییر به گونهای رخ ندهد که مشکل گزارش گری بانکها حل شود اما اثر روانی منفی ایجاد شود. 
 
جهت دهی مثبت مذاکرات برای تعیین تکلیف نرخ تسعیر ارز
خدارحمی بازهم به جهت دهی مثبت این مذاکرات بر نرخ تسعیر ارز تاکید نموده و اعلام کرد: به طور قطع پیش از پایان سال جاری این ابهامات برطرف و همانطور که صورتهای مالی بانکها ازلحاظ ظاهری شفاف شده و به سمت استانداردهای بین المللی حرکت کرده، ازلحاظ ابهام زدایی نیز بستری فراهم خواهد شد که صورتهای مالی بانکها شفاف و نرخ تسعیر ارز تعیین تکلیف شود
. به گفته خدا رحمی تعیین نرخ تسعیر ارز بانکها در مسیر خوبی قرار دارد و به طورقطع بهزودی خبرهای مثبتی از منابع رسمی منتشر خواهد شد.
 
داغ شدن بازار شایعات بی اساس 
وی در ادامه با اشاره به داغ شدن فضای شایعه سازی در بازار گفت: متأسفانه این روزها دو اتفاق برای بازار در حال رخ دادن است. اول اینکه وقتی یک حرکت برمبنای شایعه ای موهوم و بدون پشتوانه منتشر می شود کل صنعت را متأثر می کند. 
سهامدار پیگیری نمی کند که آن شایعه متعلق به کدام شرکت یا نماد است که همان سهم متأثر شود بلکه کل گروه را درگیر می کنیم. وی با اشاره به اینکه اخیراً شایعات آنقدر بی بنیاد و بی اساس منتشر و بلافاصله تحلیل می شود، ادامه داد: به عنوان مثال وقتی اعلام می شود افزایش سرمایه فلان بانک کم یا زیاد شد، از همان دقایق ابتدایی بازار کل بانکها متأثر می شوند یا مثلاً وقتی یک خبر مثبت راجع به یک بانک می آید همه بانکها باهم مثبت می شوند. 
 
دام سفته بازها در بازار 
وی به موضوع دوم اشاره کرد و ادامه داد: موضوع دومی هم که آرام آرام پررنگ می شود و برخی حواسشان به آن نیست این است که برخی این روزها با عنوان روز معامله گر (trader day ،(سفته باز و نوسان گیر که از قدیمیهای بازار در نوسان گیری هستند در بازار آرام نمی توانند سود شناسایی کنند. اگر ذات بازار آرام باشد این گروهها نوسان نخواهند داشت. پس طبیعی است وقتی بازار در سهامی نوسان ندارد با ایجاد و انتشار شایعه در بازار با هدف گیری نوسان می سازند. این رفتار سنتی و قدیمی این گروه است که سهم را در قیمت بالا می فروشند، بعد با شایعاتی قیمت را منفی کرده و در نرخ پایین مجدداً بخرند تا از این نوسان منفعتی ببرند. شاید اگر در بلندمدت سهم در روندی باشد که این گروه بتوانند مثلاً ۲۰ درصد سود ببرند با چنین رفتاری چندین برابر سود شناسایی می کنند. وی با اظهار تأسف به چنین رفتارهایی گفت: شایعاتی مثل مخالفت یا کنسل شدن افزایش سرمایه یک بانک خبری است که باید توسط یک نهاد رسمی اعلام و یا تأیید شود و آیا اصلاً چنین موضوعی امکان پذیر است نه اینکه با شایعات بی اساس عرضه های سنگین در بازار را شاهد باشیم. 
 
توصیه هایی مهم به سهامداران بانکی 
خدا رحمی در پایان به سهامداران توصیه کرد: فقط به اخبار رسمی توجه کنند و این موضوع را در نظر بگیرند که برخی اوقات چنین حرکتهایی در سهام، نوسانهایی است که حرفه ای ها از سهامداران تازه کار می گیرند. به شایعات کوتاه مدت توجه نکنند. وقتی می بینند بازار گردانی از سهم حمایت کرده و سهم را رها نمی کند دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. اگر شایعه ای شنیدند در قدم اول ۲۴ ساعت صبر کنند و اقدام به بررسی های لازم کرده تا ببینند مستندی برای آن شایعه پیدا می شود یا خیر، پس ازآن تصمیم گیری کنند. عجله نکنند و با هیجان از سهام خارج نشوند. وقتی سهام پشتیبان خوبی دارد در تصمیم گیری شایعات هیجان زده نشوند چراکه این رفتارها برای آنها فقط ضرر به همراه دارد.

همچنین بخوانید

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا