بانکبانک و بیمه

واگذاری غیر مجازها به چند بانک مجاز


به دنبال وعده اخیر رئیس کل بانک مرکزی برای ساماندهی کلیه موسسات مالی طی دو تا سه ماه آینده، به زودی با مشارکت چند بانک فعالیت موسسات بزرگ در بازار غیرمتشکل پولی پایان خواهد یافت.

به‌گزارش آرمان اقتصادی (ECOIDEAL)، ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که بیش از دو دهه است که از شکل‌گیری و فعالیت قدرتمند آنها در بازار غیرمتشکل پولی می‌گذرد، از سال‌های اخیر با تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی و همچنین اختیاراتی که برنامه ششم توسعه به بانک مرکزی تفویض کرد با شرایط متفاوتی پیش می‌رود.

این در حالی است که در دو تا سه سال اخیر تعدادی از موسسات بزرگ اعتباری از جمله ثامن‌الحجج، میزان، مجموعه هشت تعاونی از جمله فرشتگان که تحت فعالیت موسسه کاسپین قرار گرفت، ساماندهی شده و فعالیت مستقل و خارج از چارچوب آنها در بازار پول پایان یافت. با این حال این ساماندهی هم چندان بی‌حاشیه نبود و با توجه به پیشینه‌ای که در آنها وجود داشت، باعث ایجاد مسایلی شد به طوری که حتی بعد از شکل‌گیری موسسه اعتباری کاسپین و قرار گرفتن هشت تعاونی غیرمجاز در مجموعه آن اکنون تعیین تکلیف این موسسه و سپرده گذاران تعاونی‌های آن از چالش‌های بانک مرکزی محسوب می‌شود.
از سویی دیگر همچنان برخی موسسات اعتباری بزرگ با تعداد قابل توجهی سپرده‌گذار در حال فعالیت بودند که در ماه‌های اخیر ساختار آنها فرو پاشیده و در حال حاضر  ساماندهی آنها نیز به یکی از مشکلات حوزه بانکی تبدیل شده و این روزها تجمعات سپرده‌گذاران موسساتی مانند کاسپین، آرمان و حتی ثامن جو و فضای سختی را برای شبکه بانکی ایجاد کرده است.
اما به دنبال این جریان و با ورود دستگاه‌های قضایی و همچنین مجلس اخیرا سیف- رئیس کل بانک مرکزی- اعلام کرد که سعی می‌کنند حداکثر تا سه ماه آینده کلیه مشکلات مالی را برطرف کنند.
در حالی حل و فصل مشکلات و معضلات موسسات مالی به شکل جدی‌تری در حال پیگیری است که آخرین اخبار دریافتی از این حکایت دارد که ظاهرا در طرحی قرار بر این شده تا چند موسسه بزرگ و فعال در بازار پول به زودی ساماندهی شده و مسئولیت و تعهدات آنها به چند بانک محول شود. بر این اساس با اقدامات انجام شده، چند بانک مجاز و مورد تایید بانک مرکزی درآینده ای نزدیک مسئولیت امور مربوط به چند موسسه را بر عهده خواهند گرفت.
به نوشته ایسنا، واگذاری امور موسسات به بانک‌ها اتفاق جدیدی در شبکه بانکی نیست و در دو سال گذشته موسسه غیرمجاز میزان بعد از انحلال به طور کامل به بانک صادرات واگذار شد و این بانک مسئولیت تعهدات و سپرده‌گذاران آن را بر عهده گرفت. در عین حال که در سال گذشته نیز بعد از ماجرایی که برای موسسه ثامن‌الحجج پیش آمد بانک مرکزی با انحلال این موسسه اجرای تعهدات آن را از کانال بانک پارسیان پیش برد.

همچنین بخوانید

‫۲ دیدگاه ها

  1. هدف دولتیان این است که شایعه کنند این موسساتی که ورشکسته شده اند مربوط به اورگان‌های نظامی هستن ودر راس آن سپاه باکارشکنی که دارند میکنند توسط بانک مرکزی که پول این موسسات را به عنوان غیر مجاز بودن بلوکه کرده اند ودارند زمان میخرند تا مردم از سپاه و…… خرده به دل بگیرند واینها هم به هدف کثیف خودشان یعنی طرح دشمنان میرسند وپولش را میگیرند والا این موسسات یعنی مهر وثامن هیچ مشکلی نداشتن {حقه بسیار کثیفی از طرف دولت شروع شده وانتهایش ایشااله به ضرر خودشان تمام میشود}

  2. والا کافر ترین کشورهای جهان چه دولت چه قانون گذاری وچه قضایی فقط وفقط به فکر مردم خودشون هستن حزب دارند ولی دین ومردم را فدای حزب نمیکنند تمام هم وغم شون کار کردن برای مردمشون وکشورشون است اونوقت در ایران چه ریس جمهورچه نمایندگان در موقع تبلیغات برای رای آوردن میشوند معصوم وپاکدسترین انسان وپر کارترین انسان آما بعد از رای آوردن اکثرآ میشوند خاُِین به همان مردم وکشوربس کنید دیگه مگر اعتقادی به خدا وروز حساب پس دادن ندارید اینقدر به نام اسلا مردم را از اسلام نرنجونید هم توی دنیا هم آخرت نتیجه اش را میبینید!

دکمه بازگشت به بالا