صنعت، معدن، تجارت

رویکرد اصفهان توسعه صنایع هایتک و غیرآلاینده است/ ریخته‌گری ممنوع

اصفهان- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان گفت: رویکرد مدیریت استان توسعه صنایع های‌تک (high- tech) غیر آلاینده و استفاده از ظرفیت گردشگری و صنایع دستی اصفهان است.

امیررضا نقش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ممنوعیت شعاع ۵۰ کیلومتر در صدور مجوزهای زیست محیطی برقرار است، اظهار داشت: هیچ صنعتی نمی‌تواند داخل این شعاع مجوز تأسیس یا بهره برداری داشته باشد مگر صنایعی که در شهرک‌های صنعتی داخل شعاع باشد.

او با اشاره به وجود ۱۳ شهرک صنعتی در داخل شعاع ۵۰ کیلومتر شهر اصفهان، اضافه کرد: در این شهرک‌ها نیز برای استقرار صنایع محدودیت‌هایی وجود دارد از جمله اینکه حداکثر در رده سه زیست محیطی (نساجی، صنایع غذایی، پوشاک، صنایع های‌تک) باشند. اخذ

تأسیس و توسعه ریخته‌گری در سراسر استان اصفهان ممنوع است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان با بیان اینکه یکی از نکات مهمی که در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای صدور مجوزها رعایت می‌شود، اخذ استعلام از محیط زیست است، تصریح کرد: برای مثال به توسعه صنایع شیمیایی و ریخته گری مجوز داده نمی‌شود و اکنون تأسیس یا توسعه صنایع ریخته گری طبق مطالعات آمایش سرزمین در سراسر استان ممنوع است.

نقش با اشاره به اینکه رویکرد مدیریت استان به سمت و سوی توسعه صنایع های‌تک (فناوری برتر) غیر آلاینده و استفاده از ظرفیت گردشگری و صنایع دستی است، خاطرنشان کرد: توسعه صنایع آب بر در استان نیز ممنوعیت دارد مگر اینکه وضعیت تخصیص آب صنعت مشخص باشد و شرکت آب منطقه‌ای تأیید کند؛ این‌ها مد نظر مدیریت استان بوده و کاملاً لازم الاجرا است.

او ابراز داشت: طبق قانون محیط زیست در صورتی با مجوزات صنعتی موافقت می‌کند که اگر از رده سه آلایندگی به بالا باشند باید خارج از شعاع ۵۰ کیلومتر باشند و اگر در داخل شعاع و در شهرک‌ها باشند محدودیتی ندارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان با بیان اینکه خارج از شهرک‌های صنعتی هیچ نوع صنعتی مجوز نمی‌گیرد مگر با مصوبه هیأت وزیران، درباره صدور ۳۶۰۰ مجوز توسعه‌ای و ایجادی صنعتی در استان اصفهان طی ۲ سال اخیر گفت: این مجوزها یا برای صنایع خارج از شعاع بوده یا داخل شهرک‌های در شعاع هستند.

نقش خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها درمورد آلودگی هوا باید وظایف خود را به درستی انجام دهند زیرا قسمت اعظم آلودگی‌ها نیز از حمل و نقل است و فقط نباید تقصیر را گردن صنعت انداخت.

او ادامه داد: دستگاه‌هایی که در قبال حمل و نقل مسئول هستند باید به وظایف خود را به درستی انجام دهند و شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی و مترو تلاش کند ضمن اینکه از آلایندگی صنایع نیز باید جلوگیری شود.

۱۵۰۰ مگاوات کمبود برق اصفهان از انرژی‌های نو تأمین می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان کوره‌های آجرپزی اطراف شهر اصفهان را یکی از مشکلات مهم دانست و گفت: اداره محیط زیست جدی به این مسئله ورود کرده است و این کوره‌ها باید از حاشیه شهر جابه‌جا شوند و خارج از شعاع مستقر شوند.

نقش با بیان اینکه توسعه انرژی‌های پاک از اولویت‌های استان و کشور است، اضافه کرد: اصفهان در تابستان‌ها در پیک مصرف کمبود برق دارد که این عدد ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات است، از این رو برای استان اصفهان پیش بینی شد که هزار مگاوات از نیروگاه‌های خورشیدی تأمین شود که ۵۰۰ مگاوات در تعهد فولاد مبارکه است.

او با بیان اینکه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در انرژی‌های پاک ورود کرده است، افزود: برای این موضوع تلاش می‌کنیم به سرمایه گذاران نیز تسهیلات بانکی ارائه کنیم و برای ۵۰۰ مگاوات دوم چند سرمایه گذار هستند و تخصیص زمین انجام شده است.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا