انرژی

نشست ۶ متری سفره های آب زیرزمینی دشت دلیجان در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: سطح سفره های آب زیرزمینی دشت دلیجان در استان مرکزی به نشستی حدود ۶ متر رسیده است و صنایع این منطقه وضعیت مناسبی ندارند.

عزت الله آمره ای ۱۷ آبانماه در شورای حفاظت از آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان بیان کرد: چاه های شرب مجهز به کنتور هستند و چاه های صنعتی نیز مصرف بالایی ندارند. از ۷ هزار چاه دارای مجوز حدود دو هزار چاه مجهز به کنتور شده اند.

همچنین بخوانید

وی تصریح کرد: امسال در حال تجربه سال سوم خشکسالی هستیم و هیچ سالی به مانند امسال سطح سفره های آب زیرزمینی نشست نکرده است به طوری که حتی در برخی سفره ها شاهد نشست ۶ متری هستیم که این میزان نشست به دشت دلیجان باز می گردد. اگر نصب کنتور بر روی چاه های کشاورزی اجرایی شود قطعا مناقشه با کشاورزان حل می شود و اگر همکاری کشاورزان را نداشته باشیم قطعا شرایط بدتری را تجربه می کنیم.

وی گفت: صنایع دلیجان وضعیت مناسبی ندارند و لازم است که حتما طی ملاقات با وزیر نیرو برای دریافت سهمیه از سد ۱۵ خرداد اقدام عاجل صورت گیرد.

آمره ای گفت: اضافه برداشت ها به صدور جریمه در حال جبران است، اما این کار هم به سختی انجام می گیرد.

وی صدور دستور پلمب و قطع برق چاه های دارای اضافه برداشت، رعایت ساعت کارکرد مندرج در پروانه بهره برداری برای چاه های برقی و انجام اقدامات قانونی توسط شرکت توزیع در خصوصی چاه هایی که به واسطه عدم نصب کنتور پروانه بهره برداری آنها فاقد اعتبار است را از جمله پیشنهادات مدنظر در خصوص پروژه نصب کنتور هوشمند بر روی چاه ها مطرح کرد.

آمره ای در خصوص مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز گفت: روند پر کردن چاه های غیرمجاز از سال ۱۳۹۴ به بعد صعودی بوده است و حتی بیش از سهمیه تعیین شده توسط وزارت نیرو اقدام شده است، اما در سال جاری باید ۲۵۰ چاه غیرمجاز پر شود که تا امروز ۶۲ چاه پر شده است. عموما عمده کار در پاییز انجام می شود و باید در پاییز ۱۴۰۱ با همکاری فرمانداران به هدف تعیین شده دست یابیم.

وی اظهار کرد: ۳۱۲ حلقه چاه فرم ۵ (غیرمجاز) باقی مانده است تا این پرونده در استان بسته شود و اگر همکاری لازم صورت گیرد کار به اتمام می رسد، اما ۱۷۶۶ چاه فرم یک نیز باید مشمول مجوز شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی، پر کردن یا پلمب کردن تمامی چاه های فرم ۵ تا پایان سال، پلمب و جلوگیری از بهره برداری چاه های مشمول فرم یک(چاه های مربوط به قبل از سال ۱۳۸۵)، تسریع بیشتر در رسیدگی و صدور آرای مربوط به بهره برداری غیرمجاز از منابع آب، قطع برق و جمع آوری اشتراک و تاسیسات برق چاه های فاقد پروانه برق دار و همکاری سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در پاسخ به استعلامات جهت تسریع در تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه فرم یک را به عنوان پیشنهادات برای تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز بیان کرد.

وی با تاکید بر اینکه در اقدام به مدیریت این شرایط تمامی ملاحظات اجتماعی و سیاسی را لحاظ خواهیم کرد، افزود: در سال جاری برای تمامی چاه های فرم یک کمیسیون برگزار می شود.

آمره ای با اشاره به اینکه رودخانه قره چای یکی از رودخانه های مهم استان است، افزود: در سال های اخیر مدیریت آب این رودخانه در فصول غیرمجاز به انجام رسید و سعی شد که آب در بستر رودخانه جاری شود و این امر تغذیه بهتر آب سفره های زیرزمینی را به همراه داشت.

وی تصریح کرد: این اقدام بهبود وضعیت دشت کمیجان، شرا و شازند را رقم زد و ۵۰ میلیون مترمکعب آب در نهایت وارد سد الغدیر ساوه شد. از سال ۹۸ این اقدام متوقف شد و لازم است که امسال مجددا با همکاری فرمانداران این اقدام اجرایی و سردهانه ها از شازند بسته شود و آب فقط در رودخانه جاری شود.

به گزارش آرمان اقتصادی، در این جلسه محمود قدبیگی معاون شرکت آب منطقه ای استان مرکزی اظهار کرد: چاه های برقی در ساوه و زرندیه اضافه برداشت سیستمی بالایی دارند که به ۱۵۰ میلیون مترمکعب می رسد و متاسفانه این چاه های برقی دارای پروانه، مشمول هیچ نظارتی نمی شوند.

وی بیان کرد: در خمین ۳۰ چاه اضافه برداشت دارد؛ سه ماه زمان برای اقناع سازی آنها صورت گرفت اما در نهایت هیچ همکاری صورت نگرفت.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا