امور زیربناییتعاون و اشتغال

فعالیت حدود ۳۰ هزار نفر در تعاونی های بخش صیادی و آبزی پروری

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حدود ۳۰ هزار نفر در تعاونی‌های بخش صیادی و آبزی‌پروری کشور فعالیت دارند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، محصولات پروتئینی در بخش آبزیان سهم ناچیزی در سفره ایرانیان دارند. با وجود مرزهای آبی کشور در شمال و جنوب کشور عادت غذایی ایرانیان تمرکز بر مواد غذایی حاصل از خاک بوده و اهتمام کمی نسبت به محصولات دریایی دارند. در این راستا مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور گفت که سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۳ کیلو گرم بوده که هدف این است این عدد افزایش یافته و به ۲۰ کیلو گرم برسد. ظرفیت ما برای بهره برداری از ذخایر سطح‎زیان درشت و صیدگاه دریای عمان و اقیانوس هند بالاست. بخش زیادی از ناوگان صیادی به فعالیت بهره برداری از ذخایر تن‎ ماهیان و شبه تن‎ماهیان می‌پردازند.

همچنین بخوانید

به گفته رضا عباس پور نادری موقعیت کشور به لحاظ میزان صید در حوزه غرب اقیانوس هند جایگاه نخست را در بین کشورهای عضو OIC (کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی) داشته و این موفقیت ارزشمندی برای اقتصاد کشور به شمار می‌رود.

با این وجود عضو انجمن صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور عنوان کرد که ایران در تولید محصولات آبزی جایگاه ۲۳ جهان را دارد و سهمش در بازار جهانی ۰.۵ درصد است. محمود معلم اظهار کرد که در جهان ۲۱۲ میلیون تن محصولات شیلات است که از این عدد ۵۵ درصد مربوط به تولیدات آبزی پروری بوده و ۴۵ درصد مربوط به بخش صید و صیادی است.

معلم هم با تاکید بر اینکه مصرف سرانه هر ایرانی ۱۳ کیلو گرم بوده که عمده مصرف به شکل کنسرو است عنوان کرد که کیفیت محصولات تولیدی به شکل صید و صیادی قابل مقایسه به مواد پروتئینی کنسروی نیست.

عضو انجمن صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور ادامه داد: ما به سمت اقلیم خشک در حال حرکت هستیم و بر اساس آخرین آمار فائو ۷۵ درصد پروتئین جهان از خشکی به دست می‌آید و فقط ۲۵ درصد این محصولات دریایی است. قرار است این عدد تا سال ۲۰۵۰ میلادی برعکس شده و ۷۵ درصد محصولات دریایی باشند و باقی از راه خشکی تولید شوند. این روند خود حاکی از خشک شدن بیشتر اقلیم‌های کره زمین دارد و ایران هم باید بتواند از ظرفیت دریایی خود حداکثر استفاده را داشته باشد. اگر این گونه نشود در تأمین پروتئین نسل آینده با مشکل رو به رو خواهیم بود.

مهدی مسکنی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست هم‌اندیشی مشترک معاونت امور تعاون با مدیرعامل و همکاران سازمان شیلات ایران که با حضور اتحادیه‌های صید و صیادی و آبزی‌پروری کشور برگزار شد، اظهار کرد: در بخش تعاون ۲۲ اتحادیه صیادی و پرورش ماهی و میگو، ۵۰۶ تعاونی صیادی و شیلات، ۱۲۵۷ تعاونی پرورش و تکثیر ماهی و ۵۳۶ تعاونی پرورش و تکثیر میگو به فعالیت صیادی و آبزی‌پروری مشغول هستند. به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وی با اشاره به وضعیت اشتغال تعاونی‌های فعال صیادی و آبزی‌پروری گفت: ۲۶۱ نفر در اتحادیه صیادی و پرورش ماهی و میگو، ۱۲ هزار و ۲۸۰ نفر در حوزه صیادی و شیلات، ۱۰ هزار و ۳۹۳ نفر در زمینه پرورش و تکثیر ماهی و ۴ هزار و ۴۵۵ نفر به پرورش و تکثیر میگو اشتغال دارند. به این ترتیب حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال زایی در این بخش را شاهد هستیم.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر احصای مسائل و مشکلات و ارائه راهکارهای توسعه و گسترش تولیدات محصولات شیلاتی کشور تأکید و اضافه کرد: قرار گرفتن شغل صیادی در فهرست مشاغل سخت و زیان‌آور و افزایش بیمه ملوانی از ۵ نفر به ۸ نفر از سازمان تأمین اجتماعی پیگیری و مکاتبه می‌شود.

از دیگر مصوبات این نشست مشترک می‌توان به پیگیری از صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در خصوص وضعیت پوشش بیمه‌ای اعضای تعاونی‌های صید و صیادی (پیرو مصوبه بیست و پنجم قرارگاه کرامت)، ارائه طرحی در خصوص ساماندهی تشکل‌های صیادی در قالب بیمه خاص صنعت شیلات با همکاری بیمه تعاون و پیگیری از معاونت روابط کار و سازمان تأمین اجتماعی در خصوص حل مشکلات قرارگیری شغل صیادی در فهرست مشاغل سخت و زیان‌آور اشاره کرد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا