انرژی

تعیین منابع مالی برای رفع فرسودگی شبکه‌های برق در بودجه ۱۴۰۰

وزیر نیرو گفت: بر اساس وعده ای که داده بودیم باید ۲۵۰ پروژه را با سرمایه ۵۰ هزار میلیارد تومان در پویش سال ۱۳۹۹ به بهره برداری می رساندیم که با طرح‌های امروز ۳۰۷ پروژه با ۸۱ هزار و ۲۲ میلیارد تومان افتتاح می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، رضا اردکانیان امروز در مراسم اختتامیه پویش هر هفته الف-ب-ایران با اشاره به پروژه های انجام شده در بخش آب، اظهار کرد: ۱۴ سد مخزنی، ۵۵ هزار ۶۴۲ هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی، ۱۰ پروژه آبرسانی شهری، ۹ تصفیه خانه آب، ۱۳ تصفیه خانه فاضلاب، آبریانی به ۱۶۵۰ روستای کشور با جمعیت یک میلیون و ۴۹ هزار نفر انجام شد.
وی افزود: همچنین در بخش برق ۹ نیروگاه جدید، پنج پروژه جدید بازتوانی نیروگاه های موجود، ۳۰ نیروگاه مقیاس کوچک و ۲۵ نیروگاه تحدید پذیر جمعا به ظرفیت ۲۳۳۵ مگاوات به مدار بهره برداری آمدند، همچنین به ۲۸۸ روستای دیگر برق رسانی صورت گرفت.

وزیر نیرو گفت: گزارش همکاران من حاکی از یک کار جمعی برنامه ریزی شده در سال جهش تولید و در کوران جنگ اقتصادی و جنگ روانی دشمنان این سرزمین برای ابراز توانمندی ملت ایران، برای بروز ظرفیت های نهفته منابع انسانی در این کشور و نمایش تاب آوری جامعه و همچنین انجام وظیفه در عرصه خدمات آب و برق بوده است.

به گفته وی این پویش ملی که در ۲۵ فروردین ماه امسال اعلام شد با کمک همکارانمان در بخش های مختلف امروز به ایستگاه پایانی رسیده است.

اردکانیان با تأکید بر اینکه مهمترین بخش این پویش به جز طرح های ساخت و سازی طرح های سازوکاری بود که می بایست جای خود را در مجموعه فعالیت های صنعت آب و برق باز می کرد، تصریح کرد: این طرح ها موجب کاهش قیمت تمام شده، افزایش سرعت کارها و مجموعه تحولاتی از این نوع شد.

وی با بیان اینکه تهیه و تصویب سند کم آبی برای استان های کشور آغاز گردشگری آبی در تعداد قابل توجهی از دریاچه های احداث شده، طرح های آب و برق امید، تعویض کاپ های فرسوده یا خودنگهدار و ایجاد ساختار جدید آب بر اساس حوزه های آبریز اقداماتی بود که در این حوزه به ثمر رسید.

اردکانیان گفت: ۵۳ پروژه سازوکاری موجب تحول معناداری در صنعت آب و برق کشور شد.

وی طرح‌های امروز را شامل یک واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کاسپین به ظرفیت ۱۵۰ مگاوات در استان مازندران، تصفیه‌خانه بزرگ آب گیلان، تصفیه‌خانه مسکن مهر صومعه‌سرا، آبگیری سد نهب در استان قزوین، تست و آب‌اندازی تصفیه‌خانه بزرگ فاضلاب غرب تهران که پس از این مرحله، مرحله عملی بهره‌برداری از آن در زمان مقتضی آغاز خواهد شد و نیز تصفیه‌خانه فاضلاب مسکن مهر برشمرد.

اردکانیان ادامه داد: حدود ۷۰ درصد منابع اجرای این طرح‌ها توسط بخش غیر دولتی به اشکال مختلف تامین شده که ان‌شاءالله این مسیر و نسبت، استمرار و افزایش خواهد یافت.
وی اظهار کرد: ما مستحضر به دلگرمی‌ها، تشویق‌ها و پشتیبانی‌های مستمر همه مقامات ارشد کشور بویژه مقام معظم رهبری بوده‌ایم؛ چه در اجازاتی که در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای این طرح‌ها صادر کرده‌اند و ان‌شاءالله تداوم خواهد داشت و چه در مواقعی که مرقومه‌های شریفه ایشان موجب انگیزه و دلگرمی بیشتر همه دست‌اندرکاران در این عرصه بوده است.

تعیین منابع مالی برای رفع فرسودگی شبکه‌های برق در بودجه ۱۴۰۰

وزیر نیرو  در حاشیه آئین پایانی پویش #هرهفته_الف_ب_ایران سال ۹۹ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با تعیین منابع مالی در بودجه ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی، توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر رفع فرسودگی شبکه‌های برق را عملیاتی خواهیم کرد. تابستان امسال اوج بار ۵۸ هزار مگاوات بود، البته خودمان را برای ۶۰ هزار مگاوات آماده کرده بودیم اما با همراهی‌هایی که شد، توانستیم قله‌سایی کنیم تا در نتیجه سطح زیر این منحنی (انرژی) افزایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: در ۶ ماهه اول سال به صنایع بزرگ کشور بیش از ۱۱ درصد بیشتر از سال قبل انرژی تحویل دادیم، پس این پیک‌سایی یا مدیریت بار در اوج تابستان به معنای کاهش انرژی نبود. دو سال متوالی ۹۸ و ۹۹ موفق شدیم برنامه‌های تابستان بدون خاموشی را با عرضه انرژی مورد نیاز و انجام کامل تعهدات صادراتی اجرا کنیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه هدف از اجرای برنامه‌های پیک سایی نهادینه کردن اخلاق خوب مدیریت مصرف است، افزود: از ده‌ها سال قبل اوج بار ما هر سال نسبت به سال قبل ۵.۲ درصد افزایش پیدا می‌کرد.

وی مصوبات مجلس شورای اسلامی را برای صنعت آب و برق مثبت دانست و یادآور شد: یکی از مکانیزم‌های خوبی که مجلس شورای اسلامی برای وزارت نیرو منابع قرار داد این بود که بتوانیم توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر رفع فرسودگی شبکه‌ها را عملیاتی کنیم.

به گفته وزیر نیرو با توجه به فراهم‌کردن تدارکات لازم، سعی خواهیم کرد با کمک هم عبور آرام و موفقی از تابستان ۱۴۰۰ داشته باشیم.

اردکانیان با اشاره به لزوم همکاری مردم برای عبور موفق از پیک بار تابستان ۱۴۰۰ افزود: در بخش صنعتی و تولیدی هم سعی خواهیم کرد از طریق توافقاتی که با تولیدکننده‌ها خواهیم کرد، بتوانیم از پیک بار تابستان ۱۴۰۰ عبور موفقی را داشته باشیم، هر چند کاهش بارش‌ها تاکنون ملاحظاتی را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه در سال آتی هم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران را دنبال خواهیم کرد، ادامه داد: از دی‌ماه امسال برنامه ۱۸۰ روز کاری وزارت نیرو در سال آینده را تدوین کردیم. این برنامه در سه بخش تکمیل طرح‌های در دست اجرای ساخت و سازی، تکمیل طرح‌های در دست اجرای ساز و کاری و پروژه‌های ریل گذاری انجام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا