انرژی

صادرات سوخت روسیه بالاتر رفت

صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه با فروش بالاتر دیزل و بهبود عرضه نفتا که عرضه کمتر سوختهای دیگر را جبران می کند، ماه میلادی جاری نسبت به ماه قبل، افزایش پیدا کرده است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، اکنون که مسکو آمار تولید فرآورده‌های نفتی خود را محرمانه نگه می دارد، بازار به دقت آمار تجارت را برای مشاهده هر گونه نشانه از کاهش تولید روسیه، دنبال می کند. صادرات نفت روسیه در مدت چهار هفته منتهی به ۱۶ ژوئیه، به پایین‌ترین رکورد شش ماهه نزول کرده است که نشان می دهد این کشور بالاخره به وعده خود برای کاهش عرضه به بازارهای جهانی، عمل کرده است.

همچنین بخوانید

طبق آمار شرکت تحلیل اطلاعات انرژی ورتکسا، صادرات فرآورده‌های نفتی پالایش شده روسیه در ۱۵ روز نخست ژوییه، حدود ۸۱ هزار بشکه در روز در مقایسه با کل صادرات ژوئن، افزایش یافت و تاکنون به حدود ۲.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است و نزدیک به بالاترین رکورد سه ماه اخیر است.

صادرات دیزل یا گازوئیل روسیه در نیمه اول ماه میلادی جاری، ۸.۵ درصد رشد کرد و به حدود ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز رسید که نزدیک به آمار صادرات ۱.۳ میلیون بشکه در روز در مارس است که جریان صادرات به بالاترین میزان از ابتدای سال ۲۰۱۶ به بعد، رسیده بود. میانگین صادرات روزانه تاکنون، حدود ۳۳ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.

شرکت “انرژی اسپکتس” در یادداشتی نوشت: سود بالاتر دیزل، باعث شده است پالایشگاههای روسی، به تولید و صادرات این سوخت اولویت دهند و تولید بنزین محدودتر شده است.

صادرات بنزین و مواد بِلندینگ در مقایسه با کل آمار ژوئن، بیش از نیمی کاهش پیدا کرد و به ۴۵ هزار بشکه در روز رسید که پایین‌ترین میزان از دسامبر سال ۲۰۱۷ بود. دولت روسیه به دنبال اعمال سهمیه صادرات سوخت به منظور افزایش عرضه داخلی و محدود کردن افزایش قیمتهاست.

صادرات نفتا که خوراک مورد استفاده توسط کارخانه های پتروشیمی و همچنین بِلندینگ بنزین است، به حدود ۳۹۵ هزار بشکه در روز رسید که ۲۸ درصد در مقایسه با سطح صادرات ژوئن، افزایش داشت. اکثر محموله‌ها به مقصد آسیا و خاورمیانه می روند.

صادرات خوراک پالایشگاهی ضعیف مانده و از ابتدای ژوییه تاکنون به حدود ۱۰۷ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۱۱۶ هزار بشکه در روز در ژوئن رسیده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، صادرات نفت کوره روسیه که بیش از یک چهارم از کل صادرات سوخت پالایش شده این کشور است، از سطح ژوئن کاهش یافت و به حدود ۶۷۱ هزار بشکه در روز رسید. صادرت به آفریقا افزایش یافت اما محموله‌ها به مقصد خاورمیانه، کاهش پیدا کردند.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا